Amerikansk 2000-tals film?

Jag söker en film som jag har några få minnen ifrån. Kan också vara så att jag blandar ihop två olika filmen, men hoppas på hjälp här. Den handlar om en kvinna (har för mig det är en rätt känd amerikansk skådespelerska). Filmen börjar med att de är i ett stort parlamentrum. Sådant med "glasburar" uppe, som balkonger. Sedan har jag för mig de åker till Afrika och hon jobbar där som läkare (Detta är det som kan vara från en annan film). Ev också att det är en kvinna som mister sitt barn på ett sjukhus och ammar sedan en annan kvinnas barn då mamman dog. Det jag också minns är att någon försöker bryta sig in i kvinnans hem och att hon har afrikanska-masker på väggarna. Denna film har gäckat mig länge nu, hoppas på hjälp härifrån! Tack så länge! :)

Förslag

placeholder image
RandolphCaer
  • 02 januari 2016

Rätt svar

Det första du nämner, "parlamentsrum och inglasad balkong" och även inbrottet med afrikanska masker på väggarna, passar in på 'The Interpreter' med Nicole Kidman i huvudrollen. Kan dock inte komma ihåg någon amning.

image
Tolken Silvia Broome råkar höra ett dödshot mot en afrikansk ledare under ett FN-möte, på en ovanlig dialekt som bara ett fåtal människor i väst förstår. Plötsligt är hon själv en måltavla och får beskydd av säkerhetsagent Keller, som snart börjar misstänka att hon är mer inblandad än hon hävdat.
placeholder image
tesssy
  • 02 januari 2016

Tack så mycket! Vilken bra sida detta var. Ska kolla på filmen ikväll :)