Skräckfilm från 80-talet(?)

Minns 3 scener från när jag var liten och tittade på filmer som antagligen inte borde ha sett. Vore roligt att se om dom är lika bra idag. Det kan röra sig om tre helt olika filmer, minns som sagt inte mer än scenerna.1. En kvinna hittas mördad i ett badrum. Kvinnan ligger i badkaret och har blivit mördat genom att man har hällt kokande vatten på henne vill jag minnas. Hon ligger iallafall med fingret mot kaklet och man kommer senare på att hon kanske försökt skriva vem mördaren är i fukten. 2. Man är på jakt efter en mördare och kommer fram till ett hus där man misstänker att mördaren kan finnas/dyka upp. Jag har för mig att man tittar upp och ser nån i fönstret på andra våningen. När man går in i huset går man i nån korridor/ hall och på vägen hänger en tavla föreställande en kvinna. Denna tavla visar sig senare vara en spegel och man förstår då att man sett mördaren utan att veta om det.3. Kommer egentligen bara ihåg att några står och betraktar ett hus och jämför med ritningar eller gamla kort och på så sätt kommer fram till att ett fönster inte längre finns. Man undersöker saken och det visar sig finnas nåt lönn-rum.Som sagt, det kan vara 1 eller 3 olika filmer.

Förslag

placeholder image
  • 26 augusti 2014

Usch, den scenen med 'tavlan' lät ju rätt läskig på nåt sätt.. (Kanske för att jag föreställde mig som att det var kvinnan som borstar håret i en spegel i The Ring) men nu blev jag nyfiken, kan tyvärr inte hjälpa dig men hoppas nu att Vi får svar! Vill se den haha..

placeholder image
Bobman79
  • 28 augusti 2014

Ja, den var rätt otäck då när man va liten. Kommer inte ihåg exakt men vill minnas att det var en gammal hemsk tant. När jag tänker på det så tror jag nästan att det här med att det är en spegel är nåt som den vakna tittaren får lista ut själv men jag kan ha fel...&

placeholder image
Birgitta
  • 28 augusti 2014

Kanske denna The boogey man?

Länk till filmen på Internet Movie DataBase (IMDB)

placeholder image
Bobman79
  • 30 augusti 2014

Nej, den är det nog inte. Spegeln har nog ingen central roll i min film. Tack ändå för tipset.

Ge ett förslag

Länk till filmen på IMDB:

Länk till trailer på Youtube: