Svensk film??

Det var väldigt länge sen jag såg den här filmen så jag kommer Inte riktigt ihåg allt som hände men kommer ihåg några bitar från filmen och skulle uppskatta svar om du skulle veta vilken det är :)Det handlar väl Om en tjej (kanske runt 10+ år gammal - vet Inte riktigt) som flyttar till något annat ställe med sin pappa, hon ska börja ny skola och allt. Hon får en bästa kompis på skolan (tjej) som typ gillar att bryta regler ibland, antar jag. De hänger väldigt mycket med 2 Andra killar också. Hennes pappa Dör senare i filmen P.g.a cancer kanske och man får Se inne lite på sjukhuset , och då blir hennes pappas kompis (vet Inte ens Om det var hennes pappas kompis nu När jag Tänker efter) ""tvungen"" att ta hand Om henne men senare så Är han Inte säker på om han klarar av det så han skickar henne till ett sånt där hem För föräldralösa barn, typ. Hon Blir ledsen För dem 2 var väldigt nära. Hennes kompis som gillar bryta regler kommer till hemmet och får ut henne där ifrån. -En scen jag minns väldigt väl Är När tjejerna & killarna gick ner i en källare För att göra någon "bus-aktig grej" och då Är det 2 män i källaren som ser dem och följer efter För dem blev typ arga (kommer Inte riktigt ihåg alla detaljer) men de sprang där ifrån och skrattade osv. Jag trooor att filmen kanske Är svensk, eftersom att jag som mindre kollade på den på svenska (Tror Inte det fanns annat språk men som sagt, Inte säker) och det verkar ju annars verkligen som det.Huvudkaraktärstjejen har krulligt hår , mörkhyad osv osv och hennes kompis blond...Om ni vet vilken film får ni jätte gârna berätta :))

Förslag

placeholder image
RandolphCaer
  • 19 april 2016

Det låter som handlingen i 'Den lilla prinsessan' - 'A Little Princess'.Den är skriven av Frances Hodgson Burnett och har filmatiserats flera gånger, men jag vet inte om någon av dem har dubbats till svenska. Du kan ju ta en titt på trailern under och se om det verkar bekant.

image
Sara Crewe är en ung flicka som skickas till en internatskola i England. När hennes far försvinner i en olycka, blir Sara fattig och behandlas illa av skolans rektor.

Ge ett förslag

Länk till filmen på IMDB:

Länk till trailer på Youtube: