Gammal (?) svensk film efterlyses!

Söker en svensk film som jag tror är gjord för minst 10 år sedan. Filmen handlar om två kompisar, killar, som vill göra en film med ny kvinna i staden/byn. Som jag kommer ihåg den så var det menat att filmen skulle vara en genre men slutade som en komedi. Båda grabbarna tävlade om tjejens uppmärksamhet under filmens gång.Det är vad jag kommer ihåg av filmen då det var så pass längesen jag såg den. Är det någon som har en aning om vad det är för film jag söker?

Förslag

placeholder image
Birgitta
  • 28 september 2014

Nu chansar jag vilt här, det påminner om Super 8. Som jag sa, det är en chansning.

image
Sommaren 1979 blir en grupp ungdomar från en liten stad i Ohio vittnen till en katastrofal tågolycka medan de filmar en super 8-film. Snart anländer militären och spärrar av olyckplatsen, samtidigt börjar oförklarliga saker ske i staden. Gänget börjar misstänka att tågkraschen inte var en olycka och bestämmer sig för att ta reda på vad som egentligen pågår.
placeholder image
Birgitta
  • 28 september 2014

Trailer till den.

placeholder image
Cavala
  • 28 september 2014

Rätt svar

Dubbel-8? Svensk film från 2000.

image
Året är 1964 i ett litet samhälle i Dalarna, där de mopedburna och filmtokiga ungdomarna Börje och Anders lever. De är även intresserade av den kvinnliga anatomin och drömmen är att se en kvinna naken. En dag kommer den yppiga Sofia till byn för att flytta in i sitt nya fosterhem. Anders och Börje vill absolut se henne naken och deras plan består av att göra en film med en nakenscen och att erbjuda Sofia huvudrollen.
placeholder image
Birgitta
  • 28 september 2014

Det var ingen Super 8, det var en Dubbel-8. :-) :-) Anade att min var fel, men chansade. Vet ju själv hur lätt det är att blanda ihop filmer.