Oförglömligt skruvat sång- (och "dans-")nummer

Detta är första gången jag använder tjänsten. Ser fram emot ev. tips:) Jag är på jakt efter namnet på ett amerikanskt drama från andra halvan av 70-eller första halvan av 80-talet (tror jag). I filmen gör en svart kille i ljus kostym och hatt gör ett oförglömligt sång- (och "dans"-nummer). Killen har egentligen inget med handlingen att göra, utan är mest ett inslag i filmen. Han skulle kunna vara artist på en nattklubb. Han sjunger utan ackompanjemang och springer på stället/"dansar" under tiden han sjunger. Det ingen "vacker" sång. Han sjunger på ett utpräglat svart sätt (svårt att beskriva) med lite gäll röst. När han talsjunger berättar han förmodligen något om sitt liv i den undre världen. Scenen är både magisk och lite crazy. I efterhand känns det som att det skulle kunna vara någon riktigt stor amerikansk gangster- eller maffiafilm där handlingen förlagd till 20-, 30- eller 40-talet. Robert de Niro skulle kunna kunna figurera i denna film. Stort tack på förhand!!!Jonas ErkmanTfn 031-780 46 46

Förslag

placeholder image
RandolphCaer
  • 23 november 2014

Kan det vara 'The Cotton Club'? Dock har han ingen hatt på sig.(Lägg märke till att klippet nedan är dubbat till spanska, men är ursprungligen amerikansk)

Länk till filmen på Internet Movie DataBase (IMDB)

placeholder image
RandolphCaer
  • 23 november 2014

Läste nu att du skrev "Han sjunger utan ackompanjemang". Då är inte den ovan rätt iaf. Sorry.

placeholder image
Jonas Erkman
  • 23 november 2014

Tack Randolph för ett väldigt bra svar!! Du är på rätt väg, men det är inte den filmen. I filmen jag söker sjunger den svarte killen sin märkliga sång utan ackompanjemang och dansar på plats utan att röra sig över golvet.

Ge ett förslag

Länk till filmen på IMDB:

Länk till trailer på Youtube: