Svensk

Vill börja med att säga att jag är inte helt säker på att jag minns helt rätt men ska försöka förklara så bra jag kan vad jag minns av filmen...Jag får panik, jag letar efter en film som är svensk (nästan 100% säker) , som jag har för mig utspelar sig på en ö, nån slags släktträff om jag inte minns fel. Där en gubbe dör och det återstår att hitta mördaren bland släkten. Kommer inte riktigt ihåg hur det slutar om det visar sig att det är självmord. Och något om att mordvapnet är borta men sedan visar det sig att pistolen som används, med någon slags anordning åkte upp i öppen spisen när han släppte den...Snälla, hjälp!

Förslag

placeholder image
ebbapalmlof
  • 19 april 2014

Menar du män som hatar kvinnor? Det stämmer inte helt in på din förklaring men den utspelar sig på en slags ö och de letar mördaren i släkten.

image
År 1966 försvinner 16-åriga Harriet Vanger spårlöst. Nästan 40 år senare får journalisten Mikael Blomkvist ett ovanligt uppdrag. Han kontaktas av industriledaren Henrik Vanger som vill att han ska skriva släkten Vangers historia. Släktkrönikan är dock bara en täckmantel för att ta reda på vad som egentligen hände med Harriet. Mikael åtar sig jobbet och får hjälp av den unga, struliga datahackern Lisbeth Salander. Tillsammans börjar det omaka paret att gräva i familjen Vangers förflutna och möter en mörkare och blodigare historia än vad de någonsin kunnat föreställa sig.

Ge ett förslag

Länk till filmen på IMDB:

Länk till trailer på Youtube: